Sanzian

this is a true story

Sanzian este rezultatul scolii romanesti de jmechereala. Trecut de prima tinerete, cu aere de intelectual, imbracat la costum, barba a la Patriciu, Sanzian se prezinta ca expert in facut bani. Tu il crezi si-l aduci in firma pe usa din spate. Mare greseala..

Sanzian vrea cel mai mare salariu din firma. Il si primeste.

In primele 2 luni de munca vine la servici cu o masina veche de 10 ani. Apoi isi cumpara Volvo de teren.

Sanzian vine la servici, joaca solitaire 2 ore apoi pleaca, cica se duce la intalniri de afaceri. Toti stiu ca de fapt se duce acasa.

Sanzian nu stie ce sa faca in firma pentru a justifica salariul. Atunci se gandeste ca cel mai bine ar fi sa-i incurce pe ceilalti.

Sanzian incepe sa ia decizii in firma, fara a semna vreun act. Toti angajatii il urasc.

Intr-un an de la venirea lui Sanzian in firma, aceasta intra in faliment. Deciziile lui Sanzian au fost decisive.

Sanzian stie ca se apropie sfarsitul si incepe sa care acasa tot ce gaseste prin firma: calculatoare, imprimante, capsatoare, suruburi.

La 2 luni dupa inchiderea firmei, Sanzian isi terorizeaza contabila ca vrea bani in continuare.

mesajul meu pentru Sanzian: amice, locul tau e in guvern; du-te si bate in poarta la partid, sigur au un post de ministru pentru tine..

6 Comentarii in "Sanzian"

 1. Claudiu | 17/09/2010 at 17:54 |

  Si eu cunosc un caz asemanator, unul identic si altul similar, manca-si-ar zdranganelili!

 2. Pai de ala e vorba !

 3. Claudiu | 17/09/2010 at 20:05 |

  Bai, tu vorbesti de ala bine cunoscut? La cum il cheama la tine pe blog ar trebui sa mearga leganat 🙂 vorba cantecelului „si de la el toti am luat-o”.

 4. Da ma, de el zic; a luat cu el tot ce era prin birou si cam tot ce a gasit prin curte (si erau destule); acum e disperat ca nu-i mai da nimeni bani..

 5. Claudiu | 18/09/2010 at 13:29 |

  Pai daca a luat bani (salariu si comision) ca sa incurce si sa abureasca mai mult de un an, urmand acelasi fir logic acum tre’ sa ia mai mult ca doar sta degeaba, nu mai strica nimic. Si-apoi cine l-a adus nu si-a dat seama ce-i de capu’ lui? Ochei, l-a aburit o luna doua, da’ dupa aia? Asta spune cam tot despre priceperea si profesionalismul in afaceri ale angajatorilor (mai bine zis platitorilor). Ce zici, daca iti spun ca sunt tatic in calculatoare cate secunde imi merge?

 6. Sanzian este un roman adevarat. Pentru el nu exista „nu pot”, el poate orice. 🙂

Lasa un comentariu

Adresa de Email NU va fi publicata


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.