daca-mi permiteti..

Saptamana asta au fost 2 evenimente majore pentru tarisoara asta: regina si medalia de aur de la sportul cu masti de apicultori pe care nimeni nu-l intelege. Nu ma intereseaza niciunul din cele 2 subiecte dar vroiam sa spun si eu 2 vorbe despre regina. Plictisit de la interminabilele breaking news-uri, am cautat pa net subiecte sau articole despre regina, avand in vedere ca pina saptamana trecuta nici nu auzisem de ea. Stiti ce am gasit? Am gasit asa: „Regina Ana a donat uriase sume de bani la o casa de copii”, „Regina Ana a construit un azil de batrani”, „Regina Ana a ajutat familii nevoiase” etc.

Am glumit. De fapt, regina nu a facut absolut nimic pentru Romania pentru ca nu are nicio legatura cu Romania. S-a casatorit in 48 iar atunci regele era deja pa, asta dupa ce devenise un tradator. Cine stie „adevarata” istorie stie la ce ma refer, cine nu – poate sa arunce cu pietre, nu ma supar. E treaba cu ofiterii romani deportati in Siberia dar nu am chef sa discutam de asta.

N-am nimic personal cu ei, familia regala imi este la fel de neinteresanta ca familia Popescu din Tecuci, oricine ar fi ei. Totusi, spre deosebire de fam. Popescu, fam. regala a facut ceva pentru tara: au venit dupa ’90 si au cerut mii de hectare de paduri, mosii, palate si castele. Si le-au si obtinut. Asta dupa ce au plecat cu trenul cu aur si au trait in lux zeci de ani. Intr’adevar au facut ceva doar ca pentru ei, nu pentru noi. Lume multa – oameni putini. De fapt deloc..

2 Comentarii in "daca-mi permiteti.."

  1. Noroc ca a murit ca altfel nu stiam de regina. E ca la rromi, se autoproclama?

  2. E mai rau ca la rromi, acolo e un bulibasa si atat; aici sunt regi, regine, printese, principe, ducese, morti la tava..

Lasa un comentariu

Adresa de Email NU va fi publicata


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.