Momentul ala cand ti se taie..

Acest articol este scris mai mult pentru mine, sa-mi aduc aminte de niste chestii peste ani si ani, n-as vrea sa le uit. Bine, nici nu cred ca am cum sa le uit, mai ales ca e vorba de familie.

Nu ma refer la nevasta-mea si la fii-mea, ele inseamna totul pentru mine. Ma refer la ceilalti, la parinti si frate. La faptul ca am fost si sunt mintit iar daca am tolerat minicuna lor, am tolerat-o pentru ca e fii-mea la mijloc. Da, in familia mea, toata lumea minte pe toata lumea, e modul lor de viata. Si mi s-a luat definitiv. La ce-mi foloseste o familie care traieste in minciuna?

Pina mai ieri stiam ca maica-mea si taica-miu au impreuna o pensie de ~3000 si niciodata nu se ajung cu banii. Adica la 2 zile dupa ce au luat pensia, incep sa se planga la telefon ca n-au bani, ca au nevoie de una si de alta. Pentru 2 pensionari care n-au rate si nici nu iau pastile cu pumnul, mi se pare ca se cam lafaie in bani. Intamplator am aflat ca de fapt, ei au 4000 de lei pensie, sunt plini de datorii pe la banci si umbla ca 2 cersetori pe strada. Nu ma intereseaza unde se duc banii lor, ma deranjeaza ca m-au mintit. Ca sparg 40+ de milioane pe luna (plus ce le mai dau eu) si se vaita ca n-au niciodata bani. Dar taica-miu sta cu curul in 2 case iar eu platesc rate la banca. Pot trece cu vederea toate astea, mai putin minciuna. Sunt scarbit de celebrele scenarii de cacat cum ca „pentru voi facem tot ce facem” sau „tot voua va ramane”. In realitate este un ipocrit si cel mai mare egosit pe care l-am cunoscut vreodata. Ieri mi s-a confirmat definitiv cand mi-a spus cum m-a ajutat acum 12 – 15 ani sa-mi cumpar 2 cauciucuri. Mi-a zis-o la modul: „ai uitat cand ti-am dat bani sa-ti cumperi cauciucuri la masina? Eu n-am uitat! Ai fost favorizat!”

Va dati seama ce efort a facut? Ce discriminare intre frati! Mi-a dat, probabil (ca eu sincer nu mai tin minte exact ce a fost acum 15 ani), 200 de lei si mi-a trantit-o in nas in cel mai urat mod posibil. Da, asta e taica-miu. Si va intreb din nou: am nevoie de aceasti parinti care daca iti dau un rahat, iti vor scoate ochii tot restul vietii? Ma refer la nimicuri, ca sa vanda una dintre case sa ne mai achitam si noi din rate la banca nici nu poate fi vorba. Tot taica-miu a zis la un moment dat: „sa se chinuie, ca si noi ne-am chinuit”. Multumesc mult tata! Voi tine minte chestia asta.

Apropo si de frati-miu. Stiti ca noi n-am iesit NICIODATA la o bere? Niciodata impreuna la mall sau in vreun concediu? Stiti ca niciodata cand e cu nevasta-sa nu-mi raspunde la telefon? Ani de zile i-am tot propus „hai ma sa iesim si noi undeva”, de fiecare data avea alt program. Are timp de orice alt anturaj, doar de mine nu. Daca am o urgenta si frati-miu nu-mi raspunde, la ce-mi foloseste un frate anyway? Ca nu avem nimic in comun, suntem ca 2 straini.

Intotdeauna a fost fiul preferat. Intotdeauna a fost fiul mai necajit. Intotdeauna a fost fiul confident. Toata ziua o aud pe maica-mea zicand „e amarat”. Toata ziua il vaita. Toata ziua vorbeste de el. Femeie, are 37 de ani, este sanatos tun, face sport si are un job. De ce il vaiti? Si toata ziua vorbesc la telefon intre ei. Si e treaba lor ce vorbesc, e treaba lor ca se mint intre ei, nu ma implicati si pe mine in mizeria voastra. Mi s-a taiat definitiv.